روانشناسی کودک و نوجوان

چگونگی ایجاد پیوند دلبستگی ایمن

1398/12/10 13:18
نویسنده : دینا
63 بازدید
اشتراک گذاری

در مورد اینکه دلبستگی ایمن چیست و اهمیت آن در مقالات قبلی سایت کودک صحبت کردیم. در این مقاله در مورد چگونگی ایجاد این پیوند اساسی در کودکی صحبت کرده ایم. با ما همراه باشید!

ایجاد دلبستگی ایمن با نوزادتان ممکن است کمی زحمت  بطلبد، اما ثمره ی آن  برای هر دو شما بسیار زیاد است. ایجاد پیوند دلبستگی ایمن با فرزندتان، با مراقبت از خودتان شروع می‌شود:

کودکان زمانی که در وضعیتی آرام و هوشیار هستند، ارتباط موثرتری برقرار می کنند. پس شما نیز همین طور باشید.

مهم است که از خودتان مراقبت کنید تا بتوانید پیوند دلبستگی ایمن را با نوزادتان ایجاد کنید، هر چند که این کار سخت باشد.

 

سعی کنید به اندازه کافی بخوابید:

محرومیت از خواب می تواند شما را بد خلق، بی توجه و تحریک پذیر می کند. برخی از والدین فکر می کنند که این روش مفید است، ( دو شب بیدارماندن، دو شب استراحت کردن) و یا حداقل یک بار تا صبح بیدار ماندن در هفته به دلیل دیرخوابیدن، در صورتی که این کار اشتباه است.

از اهالی خانه کمک بخواهید. به ویژه در دوران نوزادی، هراندازه که می توانید از همسر، خانواده و دوستان کمک بگیرید.

برای مقداری وقت گذراندن در بیرون از خانه برنامه ریزی کنید. مراقبت از یک نوزاد کوچک کاری سخت است و مقداری تفریح در بیرون از خانه می تواند بطور موثرتری به شما کمک کند.

رفتن به کافی شاپ، پیاده روی، کلاس یوگا و انجام دادن کاری که دوست دارید آن را انجام بدهید می تواند انرژی مجددی را برای شما فراهم کند.

برای مطالعه بیشتر: موانع ایجاد پیوند دلبستگی ایمن

راه هایی برای آرام کردن خودتان در مواقع استرس زا پیدا کنید:

تا زمانی که کودکان نمی توانند با حرف زدن با شما ارتباط برقرار کنند، به آن ها به طور خاصی احساس نگرانی و استرس دست داده می شود .کودکان برای آرام شدن به کمک بیرونی احتیاج دارند. اما یک مراقب نگران، در واقع استرس کودک را بیشتر می کند و باعث شود که او سخت تر آرام شود. در صورت امکان هنگامی که احساس نگرانی کردید، قبل از ارتباط برقرار کردن با کودک، سعی کنید روش هایی برای آرام شدن پیدا کنید.

 

نفس عمیقی بکشید ‌.

انجام این کار ممکن است باعث شود که فقط کودک شما یک دقیقه بیشتر گریه کند، ولی با انجام آن می توانید قبل از بلند کردن او نفسی عمیق بکشید و او را بهتر آرام کنید.

گروهی کار کنید.

فکر نکنید که شما مجبورید همه کار های مربوط به نوزاد را به تنهایی انجام دهید .

سعی کنید در زمان های سخت روز، از کمک همسر، دوستان، اعضای خانواده، یا  پرستار کودک برای نگهداری و مراقبت از کودک خود بهره ببرید.

پیاده روی کنید .

تنفس هوای تازه و رفتن به محیطی دیگر می تواند برای شما و کودک شما شگفت انگیز باشد. در زمان های خاصی که استرس زیادی دارید، سعی کنید تغییری در محیط ایجاد کنید و ببینید که آیا  این تغییر به شما و کودک  برای آرام شدن کمک می کند  یا نه.
نکاتی برای والدین برای ایجاد پیوند دلبستگی ایمن

دلبستگی ایمن یک شبه اتفاق نمی افتد .

این امر مستلزم مشارکت پیوسته بین شما و کودک شما است. هر چه زمان بیشتری سپری شود، درک کردن گریه ها، تفسیر علائم، پاسخگویی به نیازهای کودک از نظر غذا، استراحت، عشق، و آسایش  آسان تر خواهد شد. هنگامی که در حال شناختن کودک خود هستید، سعی کنید در برابر خود و نوزادتان صبور باشید.

 

پیوند دلبستگی ایمن، نکته #1: یاد بگیرید که نشانه های منحصر به فرد کودک تان را درک کنید

به عنوان متخصص روانشناس به شما می گوییم که برای برآورده کردن نیازهای یک ‌کودک، فرمولی ساده وجود ندارد .

از بدو تولد هر نوزاد دارای یک شخصیت مخصوص به خود و برتری های منحصر به فرد است. سیستم عصبی یک کودک نیز منحصر به فرد است .

برخی از کودکان ممکن است توسط سر و صدا و فعالیت آرام شوند در حالی که بقیه ممکن است محیط آرام و ساکت را ترجیح دهند .

مهم این است که یاد بگیرید که کودک شما به چه چیزهایی نیاز دارد و از این رو به آن ها پاسخ بدهید .

اگرچه همه ی صدا ها و گریه ها ممکن است در ابتدا یکسان به نظر برسند، اما کودک به روش های مختلف، با استفاده از صدا و حرکت در حال برقراری ارتباط با شما است.

 

کمری قوسی شکل، صورتی درهم رفته، چشمانی که محکم بسته شده اند، مشت هایی جمع شده، مالش چشم ها، بیش فعالی یا حرکات آتشین- تمامی این علائم هماهنگی خاصی با حالت احساسی و فیزیکی کودک شما دارند.

وظیفه شما این است که یک “کارآگاه حسی”  باشید و بفهمید که کودک شما در حال گفتن چه چیزی است و چگونه به بهترین شکل ممکن می توانید به خواسته او پاسخ دهید.

به حالات چهره و حرکات بدن کودک برای پیدا کردن سرنخ درمورد نیاز های حسی نگاه کنید .به عنوان مثال، کودک ممکن است بدن یا صورت و یا بازوها و پاهایش را در پاسخ به صدای شما تکان دهد، و یا این که او احساس سرما می کند و نیاز به این  که درآغوش گرفته شده و نوازش شود را نشان بدهد .

با انواع صداهایی که کودک ایجاد میکند و با این که این صداها چه معانی دارند آشنا شوید .مثلا صدای ” من گرسنه ام ” ممکن است گریه ای کوتاه و بم باشد، در حالی که صدای ” من خسته ام ” یک ناله ی متغیر باشد .

آن نوع از نوازشی را کودک از آن لذت می برد و مقدار فشاری که او به عنوان یک تجربه خوشایند داشته است را به خاطر بسپارید .

تقریبا با هر نوازش ، نوزاد با زندگی بیشتر آشنا می شود. هر چقدر که نوازش شما ظریف تر و محبت آمیز تر باشد، کودک جهان را مکان آرامش بخش تری می یابد. به تمام حرکات، صدا ها و فضایی که کودک از آن لذت می برد توجه کنید. برخی از کودکان با تحرک ( مانند زمانی که به او کمک می کنید تا راه برود )، احساس آرامش می کنند، در حالی که برخی دیگر از صداهایی مانند موسیقی آرام، یا تغییر فضا ( هنگامی که او را به بیرون از خانه می برید)، لذت می برند.

گاهی اوقات نوزادان فارغ از انچه که شما انجام می دهید، داد و بیداد میکنند. مثلا وقتی دندان در می اورند، مریض می شوند و یا وقتی در حال تجربه یک تغییر بزرگ همانند رشد هستند. زمانی که این چنین می شود سعی کنید که با آنان ارتباط برقرار کنید و کودک تان را تسکین دهید. صبر و شکیبایی، عشق و مراقبت شما به سود کودک است، حتی وقتی که بی قراری می کند.

منبع : پیوند دلبستگی ایمن

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)